Advies op maat

Advies op maat

Elke teelt is anders en ook elk teeltbedrijf is anders. Die verschillen zitten in het soort kassen, de capaciteit van het druppelsysteem, het type ondernemer, de gekozen watergeefstrategieën, het specifieke ras dat wordt geteeld en tal van andere factoren. Dat alles is van invloed op de eisen die het teeltproces stelt. En dus ook op de keuze van de substraatmatten, die stuk voor stuk verschillen in watervasthoudend vermogen en reactiviteit.

Cultilene helpt u bij het maken van de juiste keuze. Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een vrijblijvende inventarisatie van uw bedrijfssituatie en uw specifieke wensen. Op grond daarvan ontvangt u een advies op maat. Bovendien ontwikkelden we hulpmiddelen waarmee onze adviseurs heel precies kunnen bepalen met welke matten en met welke aanpak u, in uw bedrijf, de beste resultaten kunt boeken.

 Maak voor een advies direct een afspraak met onze adviseurs of vul het contactformulier in.

Praktische tools

Slabchooser
Aan de hand van de slabchooser worden substraatgerelateerde parameters in uw situatie in beeld gebracht en kunt u samen met de adviseur eenvoudig bepalen welke mat het meest geschikt is voor uw omstandigheden.

Substraatcalculator
Op basis van uw bedrijfsuitrusting en wensen met betrekking tot waterbuffer en substraat bepalen we samen met u het aantal matten en de juiste matmaat.

De gietfactor
De gietfactor geeft de verhouding weer tussen de beurtgrootte per druppelaar en het steenwolvolume dat de druppelaar moet bereiken en verversen. Het is dus een maat voor de hoeveelheid gietwater (in CC) die tijdens een gietbeurt per druppelaar per liter substraat wordt gegeven. (zie vakbladartikel over gietfactor)