Boekpresentatie tijdens Canadian Greenhouse Conference

Uitrol Plant Empowerment in Noord-Amerika

 

Tijdens de Canadian Greenhouse Conference, die begin oktober plaatsvond, is het boek ‘Plant Empowerment’ officieel gelanceerd in Noord-Amerika. Plant Empowerment is een teeltconcept gericht op het optimaliseren van de gewasgroei door de plant in balans te houden. Cultilene is één van de partners in Plant Empowerment.

Het in balans houden van de plant – onder meer op het gebied van water, energie en assimilaten – staat centraal binnen Plant Empowerment. De verschillende balansen worden gemonitord met behulp van sensoren en gewasmetingen, en gecombineerd met natuurkundige en plantfysiologische kennis en inzichten. Dit levert een heleboel data op, die helpen om het teeltproces te beheersen en te verbeteren; het zogeheten ‘Data Driven Growing’. Ook wordt winst geboekt in duurzaamheid.

Het boek ‘Plant Empowerment’ brengt de bestaande ervaringen en kennis over de teelt onder glas samen in één geïntegreerde aanpak. Het boek is geschreven door Peter Geelen, Jan Voogt en Peter van Weel. Zij waren ook de auteurs van het boekwerk ‘De basisprincipes van Het Nieuwe Telen’. Het nieuwe boek borduurt hierop voort, en bevat nieuwe en uitgebreidere informatie. In juni van dit jaar werd het boek al gepresenteerd tijdens de Greentech in Amsterdam.

Cultilene onderschrijft het Plant Empowerment-principe en is één van de partners in dit teeltconcept. Ook Ludvig Svensson, Koppert Biological Systems, Hoogendoorn en, LetsGrow.com zijn Plant Empowerment-partners.

Meer weten over het Plant Empowerment-boek? Kijk op www.plantempowerment.com

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief