Challenging the existing

Innovatie staat hoog in het vaandel bij Cultilene; we werken continu aan nieuwe en betere producten en oplossingen. Cultilene heeft een eigen innovatieafdeling, die focust op innovaties in de tuinbouw en met beide voeten in de tuinbouwpraktijk staat. Op die manier ontwikkelen we oplossingen die de tuinbouw verder brengen, nu en in de toekomst.

Samen innoveren

Ook ons moederbedrijf Saint-Gobain loopt voorop in innovatie: jaarlijks wordt circa 365 miljoen geïnvesteerd in research en development, waaraan door 3.000 mensen wordt gewerkt. Via Saint-Gobain hebben wij toegang tot een breed scala aan oplossingen en technieken uit andere sectoren. Deze worden verder ontwikkeld en toepasbaar gemaakt voor de tuinbouw. Daar kunt u als teler uw voordeel mee doen.

En dat is niet het enige: er lopen op dit moment nog diverse andere interessante innovatieprojecten. Hierbij werkt Cultilene samen met verschillende R&D-organisaties binnen Saint-Gobain. Dit geeft Cultilene de mogelijkheid om in de toekomst, naast substraat en sensoren, ook andere oplossingen te bieden die de internationale tuinbouw verder helpen en naar een hoger plan tillen. Steeds met als doel om – met zo min mogelijk water en energie – een maximale voedselproductie van maximale kwaliteit te realiseren.

Alleen kom je ver, samen kom je verder

Om grote stappen te kunnen zetten en daadwerkelijk oplossingen te bieden voor de uitdagingen waar de tuinbouwsector mee moet dealen, trekken we samen op met gerenommeerde partijen in de tuinbouwsector. Cultilene is onder meer aangesloten bij de Club van 100 van Wageningen UR Glastuinbouw. Deze groep bedrijven richt zich op het stimuleren van innovatie binnen de glastuinbouw.

Daarnaast is Cultilene één van de deelnemers in het Smart Materials for Greenhouses Project, dat wordt uitgevoerd in het kader van de innovatieagenda High Tech to Feed the World. Doel van dit project is om, door de inzet van slimme en flexibele materialen in het kasdek, natuurlijk zonlicht op een efficiënte manier te gebruiken. Hiertoe wordt gezocht naar (aanpassing van) bestaande materialen uit de ‘hightech’ industrie, die interessant kunnen zijn voor toepassing in de glastuinbouw. Ook wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe materialen.

Achter de schermen is Saint-Gobain volop bezig om, in samenwerking met onder meer universiteiten, de meetprotocollen in de tuinbouw naar een hoger plan te tillen. Wij zijn initiatiefnemer van de herziening van de NEN2675 en de NEN2674.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief