Cultilene krijgt plek in World Horti Center

Krachtenbundeling, innoveren en inspireren zijn essentieel om de tuinbouw vooruit te helpen en op deze manier een oplossing te bieden voor het wereldwijde voedselvraagstuk. Vanuit deze overtuiging sloot Cultilene zich onlangs aan als participant van Demokwekerij Westland en krijgen we onze eigen ‘stek’ in het nieuwe World Horti Center.   

De wereld, en daarmee ook de tuinbouwsector, staat voor grote uitdagingen. “In de komende 40 jaar is er meer voedsel nodig dan in de afgelopen 10.000 jaar bij elkaar”, zegt Peter La Vos, commercial en marketing director bij Cultilene. “Daarbij wordt water steeds schaarser en zal dus efficiënter moeten worden ingezet. Ook moeten we het gebruik van CO2 reduceren.”

Cultilene is ervan overtuigd dat de tuinbouwsector hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Krachtenbundeling is hierbij echter essentieel, benadrukt La Vos. “Juist door krachten te bundelen, elkaar te inspireren en samen te innoveren, komen nieuwe ideeën tot stand en kunnen innovaties vanuit verschillende perspectieven worden belicht. Dit resulteert uiteindelijk in de beste oplossingen voor dit complexe vraagstuk. Het unieke van World Horti Center is dat alle relevante partijen – studenten, overheid, nationale en internationale telers, toeleveranciers et cetera – worden samengebracht op één fysieke plek. Hierdoor wordt het uitwisselen van kennis en ideeën verder gestimuleerd. Om deze reden zijn we trots om te mogen aansluiten als participant van Demokwekerij Westland.”

Tuinbouw-hotspot

De Demokwekerij is één van de initiatiefnemers van het World Horti Center in Honselersdijk, dat dit najaar wordt opgeleverd en waar alle activiteiten van de Demokwekerij worden ondergebracht. Cultilene krijgt een stand in deze internationale tuinbouw-hotspot, waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. In deze stand zullen zowel de substraat- als de glasproducten van Cultilene worden getoond. La Vos: “We kijken ernaar uit om mensen te verwelkomen op deze plek, om zo samen te kunnen innoveren en stappen te zetten die de tuinbouw vooruit helpen.”

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief