Empower your plants! Leer van de ervaringen uit de praktijk.

HELAAS – REGISTRATIE IS GESLOTEN!

Graag nodigen wij u uit voor de kennissessies tijdens GreenTech 2019
die wij organiseren op 11 en 12 juni in samenwerking met de
GPE (Growing by Plant Empowerment) partners
Hoogendoorn Growth Management, Hortilux Schréder, Koppert Biological Systems, LetsGrow.com en Ludvig Svensson. Wij delen onze kennis uit de praktijk die wij wereldwijd hebben opgedaan bij het toepassen van de basisprincipes van Growing by Plant Empowerment. Deze kennis ondersteunt u bij het realiseren van de volgende stap in het optimaliseren van uw teelt. De ontbijtsessie start om 8.30 uur en sluit af om circa 11.45 uur. Registreer hier.

Datum: 11 of 12 juni 2019
Locatie: Amsterdam RAI, kamer: F005 (ingang-F)

Programma

8.30 uur
Welkom & ontbijt

9.00 uur
Introductie tot de basis-principes van Growing by Plant Empowerment
Door één van de schrijvers van het boek

9.30 uur
Hoe kunnen we de verdamping van het gewas beheersen?
U leert meer over verschillende manieren om de wateropname van planten te beheersen.
Door Remy Maat | Saint-Gobain Cultilene en René Beerkens | Hoogendoorn Growth Management

10.00 uur
Optimale bestuiving en plantweerbaarheid met behulp van klimaatschermen
Door Mark van der Werf | Koppert Biological Systems en Ton Habraken | Ludvig Svensson

10.30 uur
Pauze

10.45 uur
Presentatie over de mogelijkheden van het gebruik van juiste groeilicht data in kassen om de lichtbenuttingsefficiëntie te verbeteren
Door Hans de Vries | Hortilux Schréder en Peter Reijm | LetsGrow.com

11.15 uur
Forum discussie

11.45 uur
Einde sessie

 

Wat leert u onder andere tijdens de kennissessie?

 • Achtergrond, basisprincipes en toepassing van Growing by Plant Empowerment
 • Wat is de beste manier om te irrigeren op basis van plantbehoeften met aanvullende belichting en een hoogwaardig diffuus klimaatscherm?
 • Hoe kunt u met efficiënt schermen grip krijgen op luchtvochtigheid en lichttransmissie?
 • Wat zijn de laatste innovaties op het gebied van scherming en automatisering?
 • Hoe haalt u het maximale resultaat uit de stuurbaarheid van het substraat?
 • Hoe krijgt u een actiever plantklimaat zonder extra kosten?
 • Hoe bereikt u een meer homogeen klimaat in uw kas?
 • Hoe kunt u ziektedruk verminderen door gewascondensatie te voorkomen?
 • Wat is de impact van een goed assimilaten-balans op de gezondheid van uw gewas?
 • Hoe kunt u de lichtbenuttingsefficiëntie van uw gewas monitoren en verbeteren?
 • Hoe kunt u een meer weerbaar gewas telen?

Let op: het aantal plaatsen voor de kennissessie is beperkt. Meld u zo snel mogelijk aan! Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst en de presentaties worden gegeven in het Engels.

We hopen u te mogen verwelkomen op de ontbijtsessies tijdens GreenTech of op de Cultilene stand in hal 10, nummer 105.
Registreer hier.

 

Meer informatie over de sprekers:

 

Deskundigen op gebied van klimaatregeling en plant-fysiologie
Grondleggers van Het Nieuwe Telen
Schrijvers van het boek: Plant Empowerment, the basic principles
Jan Voogt, Peter van Weel, Peter Geelen | www.plantempowerment.com

Hoogendoorn Growth Management | René Beerkens,
Greenhouse climate consultant & trainer
Als zoon van een teler is het geen verrassing dat René Beerkens een passie heeft voor tuinbouw. René kwam in 2000 bij Hoogendoorn Growth Management om zijn interesse voor informatietechnologie en tuinbouw te combineren als consultant en trainer met een focus op data gedreven teelt. Zijn dagelijkse taak is telers over de hele wereld te helpen hun kasklimaat, irrigatie en energiebeheersing te optimaliseren. Dit gebeurt door het digitaliseren van de ervaring van telers  ‘groene vingers’ in strategisch gekozen settings in de Hoogendoorn klimaatcomputer.

Saint-Gobain Cultilene | Remy Maat, Manager Applicatie
De ‘tuinbouwcarrière’ van Remy begon bij een groot zaadbedrijf: hier ging hij, na zijn studie aan de Agrarische Hogeschool Delft, aan de slag als vertegenwoordiger voor glasgewassen. Na enkele jaren verlegde hij de focus en koos hij voor een advies- en onderzoeksrol in plaats van een verkoopfunctie. Vanaf dat moment kwam het gewas zelf meer centraal te staan voor Remy. Aanvankelijk lag de nadruk op het onderzoek naar nieuwe rassen, de laatste jaren focust hij – vanuit zijn functie bij Cultilene – op substraat en het advies op dit vlak. Telers helpen om het maximale uit hun substraat te halen; daar ligt de uitdaging! Het combineren van de kennis van Cultilene met de basisprincipes van Plant Empowerment draagt er volgens Remy ook toe bij dat wereldwijd flinke stappen voorwaarts worden gezet. Met deze gecombineerde kennis kan het gewas beter onder controle worden gehouden en wordt efficiencywinst geboekt als het gaat om de inzet van water en meststoffen.

Koppert Biological Systems | Mark van der Werf, Consultant Natugro
Geboren en opgegroeid op een tuinbouwbedrijf en dus vanaf jongs af aan besmet geraakt met “groene vingers”. Na zijn studie in Den Bosch (Hogere Agrarische School) is hij lange tijd zelf praktiserend teler geweest van komkommer en  (snack)tomaten. Gedurende deze periode is hij steeds meer gaan focussen op nieuwe teelt ontwikkelingen: Het Nieuwe Telen, plantsap analyses voor sturing bemesting en het doseren van micro organismen en biostimulanten voor een sterker en gezonder gewas. Begin 2016 heeft hij de overstap gemaakt om als consultant (o.a. voor Koppert) telers wereldwijd verder te helpen met de noodzakelijke “vergroening” van de teelt. Deze nieuwe kijk op planten zal er uiteindelijk toe leiden dat we op een economische verantwoorde manier duurzaam voedsel kunnen blijven produceren.

Ludvig Svensson B.V. | Ton Habraken, Kasklimaat adviseur
Geboren in een tuindersfamilie in Limburg, is hij reeds zijn hele leven actief in de tuinbouw. Hij werkt voor Svensson als kasklimaat adviseur en geeft maatwerk advies aan telers, teelt/technisch adviseurs, scherminstallateurs en kassenbouwers om de meest gunstige en duurzame groei omstandigheden in kassen over de hele wereld te bereiken!

Hortilux Schréder B.V. | Hans de Vries, Consultant Grow Light Performance
Geboren en getogen in Rijnsburg, wereldberoemd voor de bloembollen en Royal FloraHolland, werd Hans al vanaf jonge leeftijd omringd door land- en tuinbouw. Geen wonder dat hij uiteindelijk in 2016 bij Hortilux terecht zou komen. Na zijn start als accountmanager, specialiseerde hij zich al snel in indoor farming en LED technologie. Na twee jaar was het duidelijk dat Hans’ expertise uitermate geschikt was voor de rol van Consultant Grow Light Performance. Hij adviseert telers nu in het optimale gebruik van hun groeilichtinstallatie gecombineerd met Hortilux’ digitale dataplatform HortiSense.

LetsGrow.com | Peter Reijm, Data Analyst
Peter Reijm groeide op als zoon van een teler. De affiniteit met de tuinbouw deed hem besluiten om Plantenwetenschappen te gaan studeren aan de universiteit van Wageningen. Tijdens zijn master liep Peter een aantal maanden stage bij LetsGrow.com. Na zijn afstuderen in 2017 vervolgde Peter zijn werk bij LetsGrow.com als Data Analist. Zijn dagelijkse taak is om kennis over gewasfysiologie en kastechnologie te combineren met data-analyse. Telers helpen om alle verzamelde gegevens te vertalen in bruikbare informatie en het ontwikkelen van data gedreven teeltoplossingen met AI-technologieën, waaronder Deep Learning.

Register here.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief