Kennis

Cultilene voelt zich medeverantwoordelijk voor uw succes. Daarom delen onze mensen de kennis en ervaring die beschikbaar is binnen Cultilene en moederbedrijf Saint-Gobain graag met u als klant. De kennis die we hebben verzameld sinds Cultilene in 1979 werd opgericht, zetten we in ten gunste van uw resultaat.

Onze mensen

Onze adviseurs zijn waardevolle sparringpartners voor u als ondernemer. Onze mensen hebben namelijk verschillende achtergronden, veel contacten in de wereldwijde tuinbouw, een brede marktkennis en zijn betrokken bij praktijkonderzoeken en productinnovaties.

Onze teeltspecialisten helpen u bij het bepalen van het optimale substraatontwerp en -systeem. Dit garandeert een perfecte start van uw teelt. Daarnaast ondersteunen wij u op het gebied van watermanagement. Zo maken onze specialisten horizontale profielen van de matcondities, die inzicht geven in de omstandigheden in het wortelmilieu.

Kennisdeling met jong talent

Wij zetten niet alleen in op kennisdeling met onze klanten, maar hechten er ook veel waarde aan dat jong, nieuw talent aansluiting vindt bij de praktijk. Cultilene werkt daarom intensief samen met onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Denk bijvoorbeeld aan studenten van de HAS Hogeschool, Wageningen Universiteit en de Uniwersytet Wroclawski in Polen die onderzoek uitvoeren voor Cultilene en gebruikmaken van onderzoeken die wij eerder hebben uitgevoerd.

 

Samenwerken met marktpartijen

Naast de samenwerking met hogescholen en universiteiten, trekt Cultilene ook samen op met andere belangrijke marktpartijen binnen de internationale tuinbouw. Dit met als doel onze kennis verder te ontwikkelen en te verspreiden. Dit doen wij op verschillende manieren. Zo organiseren we ‘Advisor to advisor’ bijeenkomsten in Centraal-Europa waarbij we onze kennis delen met telers en distributeurs. Ook verzorgen we webinars en geven onze specialisten wereldwijd lezingen over watermanagement in relatie tot de root zone.

 

Tools en white papers

Om onze klanten te ondersteunen in hun bedrijfsvoering, delen we onze kennis (bijvoorbeeld over Het Nieuwe Telen in relatie tot de waterbalans) ook via white papers. Deze geven extra achtergrond en diepgang bij een bepaald onderwerp. Daarnaast heeft Cultilene diverse tools ontwikkeld, die telers snel toegang geven tot onze kennis. Zo is alle informatie uit het SRZM-model (Smart Root Zone Management) gebundeld in een app. Deze gratis app ondersteunt telers in iedere teeltfase met tips en advies. De app is beschikbaar voor gebruikers van iPhone en Android en is te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief