‘Om een topresultaat te bereiken moet de fundering staan als een huis’

Ruud van Gils, Commercieel Manager Saint-Gobain Cultilene:

‘Over welke fundering we ook spreken… Deze vormt altijd de basis voor datgene wat we bouwen, fabriceren of produceren. Dat is ook het geval bij planten, die vormen de basis voor de vruchten die je als teler kunt oogsten.

Maar wat vormt de basis voor een goede, sterke plant? Het substraat! Want het juiste substraat draagt sterk bij aan een goede kieming van het zaadje; het moment ‘Where impact begins’. Het substraat is een succesfactor in het proces waarin het kleine kwetsbare plantje uitgroeit tot een sterke, weerbare plant. Een goede sturing is van cruciaal belang om een verdere, duurzame plantgroei te garanderen. Met de juiste strategie op het gebied van water- en wortelmilieu management realiseer je een optimale teelt én een topresultaat.

Kortom: substraat kan het verschil maken in de teelt. Daarom is het belangrijk om als ondernemer te kiezen voor een goed substraat, dat past bij jouw teelt en bedrijfssituatie. Daarmee creëer je een goede basis, een optimaal fundament voor een succesvol teeltrendement!

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

  • Hidden