Samen de schouders onder wereldvoedselproblematiek

Cultilene en Tomatoworld slaan handen ineen

Cultilene is sinds kort partner van informatie- en educatiecentrum Tomatoworld. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan het oplossen van het wereldwijde voedselprobleem. Ook deelt Cultilene haar kennis op het gebied van substraat en tuinbouwglas graag met andere ketenpartijen, om zo samen verder te komen.

De grote waarde van de Nederlandse glastuinbouw zichtbaar maken en laten zien hoe de kennis, innovatie en technologieën in de sector kunnen bijdragen aan het ‘tackelen’ van het wereldvoedselprobleem. Dat is in een notendop de doelstelling van Tomatoworld in Honselersdijk. Deze ambitie sluit naadloos aan bij ‘Challenging the Existing’; één van de kernwaarden van Cultilene. Wij zijn voortdurend op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen van morgen en willen bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige voedselproductie.

Tentoonstelling en demonstratiekas

De Stichting Tomatoworld, die wordt gesponsord door bedrijven uit de tuinbouwsector, heeft een inspirerende tentoonstelling ingericht die de toekomstige uitdagingen van onze wereld in beeld brengt: klimaatverandering, zoetwaterschaarste, verspilling, voedselveiligheid en beschikbaarheid en eindigheid van fossiele brandstoffen. Ook wordt getoond welke oplossingen het Nederlandse glastuinbouwcluster kan bieden en wat de burger zelf kan doen om de genoemde uitdagingen het hoofd te bieden.
Daarnaast beschikt Tomatoworld over een demonstratiekas van 5000 m2 met daarin tachtig verschillende tomatenrassen. Bezoekers kunnen deze bekijken en kennismaken met de Nederlandse manier van telen. Jaarlijks ontvangt Tomatoworld zo’n 6000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Meer weten? Kijk op www.tomatoworld.nl

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief