CARA MET sensoren voor het meten van WC, EC en temperatuur in steenwol substraatmatten

CARA MET sensoren

Horticulture is een steeds meer een precisiewetenschap. Sensoren helpen u bij het nemen van de juiste beslissingen op basis van data op gewasniveau.

Maak de juiste keuzes op basis van real-time informatie die je op je smartphone, tablet of desktop kunt inzien. Volg de omstandigheden van de gewassen en krijg inzicht in het ‘wortelmilieu’ van uw planten, tot voor kort een ‘black-box’.

Met behulp van sensoren kun je sneller reageren op kritieke situaties. Verhoog de productiviteit, beperk risico’s en bespaar waardevolle energie en water met de inzet van draadloze CARA MET sensoren voor de glastuinbouw.

Saint-Gobain Cultilene ontwikkelde de CARA MET sensor in samenwerking met SOWNet technologies | SenseNL. Voormalig WUR-onderzoeker dr. Max Hilhorst is de grondlegger van deze sensortechnologie.

Sensoren

CARA MET sensor – kit

De CARA MET sensor is een platform onafhankelijke sensor voor Horticulture en meet in de substraatmat het watergehalte, de EC (zoutgehalte) en de temperatuur. Hiermee kan de teler zijn irrigatie- en bemestingsstrategie verder optimaliseren met als resultaat een hogere opbrengst qua gewas met optimaal gebruik van water en energie. Deze CARA sensor is speciaal gekalibreerd voor het meten in steenwol substraat matten. Cultilene maakt gebruik van het LetsGrow.com dashboard voor het visualiseren van de CARA MET sensor data.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief