CARA MET sensoren voor het meten van WC, EC en temperatuur in steenwol substraatmatten

CARA MET-sensoren

Horticulture is steeds meer een precisiewetenschap. Sensoren helpen u de juiste beslissingen te nemen op basis van data op gewasniveau. Maak de juiste keuzes op basis van real-time-informatie die u op uw smartphone, tablet of desktop kunt inzien. Volg de omstandigheden van de gewassen en krijg inzicht in het wortelmilieu van uw planten, tot voor kort een ‘black-box’. Met behulp van sensoren kunt u sneller reageren op kritieke situaties. Verhoog de productiviteit, beperk risico’s en bespaar waardevolle energie en water met de inzet van draadloze CARA MET-sensoren voor de glastuinbouw.

Cultilene ontwikkelde de CARA MET-sensor in samenwerking met SOWNet technologies | SenseNL. Voormalig WUR-onderzoeker dr. Max Hilhorst is de grondlegger van deze sensortechnologie.

Sensoren

CARA MET sensor – kit

De CARA MET-sensor is een platformonafhankelijke sensor voor de tuinbouw. Deze sensor meet in de substraatmat het watergehalte, de EC (zoutgehalte) en de temperatuur. Hiermee kunt u uw irrigatie- en bemestingsstrategie verder optimaliseren. Resultaat is een hogere gewasopbrengst en optimaal gebruik van water en energie. Deze CARA MET-sensor is speciaal afgesteld om in steenwolmatten te meten. Cultilene maakt gebruik van het dashboard van Plant Empowerment-partner LetsGrow.com. Daarmee kunt u de CARA MET-sensordata visualiseren.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

  • Hidden