Smart Root Zone Management

Cultilene Cares; we voelen ons medeverantwoordelijk voor uw teeltresultaat en willen het sámen doen. Vanuit deze gedachte is ons Smart Root Zone Management-model ontwikkeld, gericht op optimalisatie van uw teelt. Hierbij ligt de focus op het wortelmilieu en de wortelactiviteit; één van de belangrijkste indicatoren voor de plantgroei. Gericht en frequent meten in het wortelgestel helpt om het gewas richting de optimale groeicurve te sturen.

Drie pijlers

Het Smart Root Zone Management-model kent drie pijlers:

Cultilene Framework

Een gedetailleerde richtlijn, die u helpt om het Cultilene-substraat optimaal te gebruiken gedurende de teelt. Het Framework ondersteunt u tijdens het seizoen met advies van dag tot dag. Een goed teeltseizoen begint natuurlijk met een goed substraatontwerp: hierbij helpt de Cultilene-substraatcalculator, die onderdeel is van het Framework.

Cultiwatch

Dit digitale sensorplatform geeft u in één oogopslag inzicht in belangrijke parameters; pH, EC, watergehalte en temperatuur. Dit zijn cruciale parameters in het wortelmilieu. Zo weet u precies wat zich afspeelt in uw substraat en kunt u snel en gericht bijsturen. Het Smart Root Zone Management-model geeft handvatten om de genoemde parameters op een juiste en uniforme manier te meten. Hiervoor ontwikkelde Cultilene speciale meetprotocollen.

Onze mensen

De professionals van Cultilene delen hun kennis en ervaring met u, met als doel uw teelt en productie naar een hoger plan te tillen. Samen sparren, bijsturen en optimaliseren; dat is waar het om draait.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief