Onderdeel van Saint-Gobain

Saint-Gobain Cultilene (kortweg Cultilene) is onderdeel van de Franse multinational Saint-Gobain, een wereldwijd toonaangevende leverancier op het gebied van licht en duurzaam bouwen. De onderneming is aanwezig in 75 landen en beschikt over 8 R&D-centra. Wereldwijd werken er 166.000 medewerkers aan een omzet van 44,2 miljoen euro per jaar.

Comfort, prestaties en duurzaamheid

Saint-Gobain ontwikkelt, produceert en distribueert materialen en diensten voor de bouw- en industriële markten. Deze oplossingen zijn overal in onze woonruimtes en ons dagelijks leven te vinden: in gebouwen, transport, infrastructuur en in vele industriële toepassingen. Zij bieden comfort, prestaties en duurzaamheid, terwijl zij voldoen aan de uitdagingen van de decarbonisatie van de wereld van de bouw en de industrie, het behoud van hulpbronnen en de snelle verstedelijking.

Sleutelrol

Saint-Gobain heeft een sleutelrol in het tegengaan van klimaatverandering. De duurzame producten en services die de onderneming in een jaar verkoopt (72% van de omzet), voorkomen gedurende hun levensduur 1.300 miljoen ton CO2-emissie. Saint-Gobain streeft naar 33% minder CO2-emissie, 100% hergebruikte verpakkingen en 80% minder niet-gerecycled afval in 2030 (ten opzichte van 2017) en in 2050 CO2-neutraal.

Internationale afspraken

Saint-Gobain is een voorloper op het gebied van duurzaamheid en medeondertekenaar van diverse internationale verdragen. Daarmee is ook Cultilene nauw betrokken bij deze afspraken. Deze verdragen hebben betrekking op onderwerpen waar ook de Nederlandse tuinbouw dagelijks mee te maken heeft en waarmee de sector het verschil kan maken. Denk bijvoorbeeld aan het internationale waterconvenant in relatie tot emissieloos telen en de doelstelling om energieneutraal te telen in 2020. Of aan de afspraken die zijn gemaakt op de klimaatconferentie COP21 in Parijs. Saint-Gobain was officieel partner van deze klimaatconferentie.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

  • Hidden