Duurzaam bezig

Duurzaam ondernemen vormt een rode draad in de bedrijfsvoering van Cultilene; van grondstoffen tot eindproduct. Inzetten op duurzaamheid levert op lange termijn namelijk de meeste winst op, is onze overtuiging. Voor maatschappij én ondernemers. Ons uiteindelijke doel is helpen de wereldbevolking te voorzien van voldoende gezond en veilig voedsel.

Nieuwsgierig welke impact Cultilene voor uw bedrijf kan hebben?

Duurzaam medium

De substraatproducten van Cultilene gaan spaarzaam om met schaars water. Recirculatie zorgt voor een besparing tot 50%. Dankzij hergebruik van voedingsstoffen daalt de emissie van nitraat en fosfaat. Het gebrek aan bodemziekten zorgt voor een besparing aan gewasbeschermingsmiddelen.

Circulair medium

Steenwol is een circulaire medium. Basalt, de grondstof voor steenwol, maakt de natuur jaarlijks in grote hoeveelheden aan. Steenwol is 100% recyclebaar. We werken samen met onder meer Saint-Gobain aan milieuvriendelijke verwerking en hergebruik. Zo krijgt gerecyclede steenwol bijvoorbeeld een nieuw leven als baksteen.

Innovatieve materialen

Dankzij Saint-Gobain heeft Cultilene onbeperkt toegang tot nieuwe materialen en onderzoek. We gaan daarmee de uitdaging aan de glastuinbouw verder te verduurzamen. We zijn vergevorderd met onderzoek naar nieuwe substraten met onder meer hout en glas als basis. Deze materialen zijn gemaakt van circulaire grondstoffen en zijn goed opnieuw te gebruiken. Hiermee zetten we flinke stappen in circulariteit.

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

  • Hidden